Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Έρωτας στον καθρέφτη: Παρουσίαση στο Alter Vita

Όταν η Αριάδνη γνωρίζει τον Πέτρο ή όταν ο δημιουργός συναντάει τη μούσα του.
Εκείνη είναι ήδη γνωστή στον χώρο της συγγραφής. Στα σαράντα της χρόνια έχει τον κόσμο στα πόδια της, η ζωή της όμως, αν αφαιρέσεις το λούστρο, είναι άδεια. Εκείνος είναι εικοσιτριών χρονών, φοιτητής Θεολογίας που παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις αντιξοότητες του κόσμου των γραπτών ιδεών και της μυθοπλασίας.
Θα συναντηθούν, θα έρθουν πιο κοντά, θα ερωτευτούν. Αλλά τι είναι ο έρωτας; Για την Αριάδνη είναι το απόλυτο ιδανικό, το πάθος που θα ενώσει σώματα και ψυχές. Για τον Πέτρο είναι κάτι πιο γήινο. Διαφορετικές ηλικίες, εμπειρίες, τρόπος ζωής. Αλλά και διαφορετικές προτεραιότητες.
Τι είναι τελικά ο έρωτας; Θεότητα με στέρηση αισθήσεων που εθελοτυφλεί ή κωφεύει; Πάθος ή λάθος; Ιδανικό ή καταδίκη; Ή μήπως ο καθρέφτης που δείχνει ό,τι άλλοτε επιδιώκουμε και άλλοτε αρνούμαστε να δούμε; Ίσως γι’ αυτό από τη μία αδημονούμε να τον συναντήσουμε κι από την άλλη τον φοβόμαστε.
Στο μυθιστόρημα, ο έρωτας μπαίνει στη ζωή των ηρώων απροσδόκητα και παράξενα. Μα, «ακόμα κι αν του έχεις κλείσει την πόρτα κατάμουτρα, μηχανεύεται μυριάδες τεχνάσματα για να σε ξεγελάσει, κι εκεί που έχεις δημιουργήσει ένα δικό σου κόσμο, φτιαγμένο στα μέτρα σου, γκρεμίζει τα τείχη, που πάντα αποδεικνύονται ανώφελα, και εισβάλει με ένα περιπαιχτικό χαμόγελο. Νομίζεις πως εσένα δεν θα σε αγγίξουν τα βέλη του, έχεις κάνει όμως ένα οικτρό ανθρώπινο λάθος».
Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ Ευχαριστώ πολύ το Alter Vita e magazine για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Νίκου: Οδοιπόρος

  Σαν άλλος Άτλαντας σηκώνεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Η δική σου ύβρις είναι μία ακόμα αποστασία. Είσαι ένας από εμάς, όχι όμως...