Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο φύλακας στο φάρο-η αρχή


Τι σχέση μπορεί να έχουν μία τεράστια παλιά αποθήκη, ένας εγκαταλειμμένος φάρος και ένα λαϊκό μυθιστόρημα που τιτλοφορείται «οι περιπέτειες του ηρωικού Σπέθουλα» με την αναζήτηση του χαμένου σφραγιδόλιθου της Γένουας;

Η Ελένα είναι μια πανέξυπνη γυναίκα με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για τη ζωή: νοιάζεται αποκλειστικά για τον εαυτό της. Ο τρόπος που κινείται επαγγελματικά και συναισθηματικά το αποδεικνύει περίτρανα.
Όταν βάζει ένα στοίχημα με μια ιταλίδα κοντέσα όμως, θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τη συμπεριφορά της. Πίσω από το αγγελικό της πρόσωπο, η Ελένα κρύβει πράγματα που ούτε η ίδια έχει συνειδητοποιήσει.
Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει πού βρίσκεται ένα από δεκαετίες χαμένο πολύτιμο δαχτυλίδι, θα φτάσει κάπου στα παράλια της Θεσπρωτίας. Εκεί βρίσκεται η αρχή του κουβαριού. Ξετυλίγοντας όμως το νήμα του μυστηρίου θα χαθεί σε ένα λαβύρινθο ώσπου τα κρυμμένα μυστικά έρχονται επιτέλους στο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Νίκου: Οδοιπόρος

  Σαν άλλος Άτλαντας σηκώνεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Η δική σου ύβρις είναι μία ακόμα αποστασία. Είσαι ένας από εμάς, όχι όμως...